15 april 2024

Samsung introduceert nieuwe vouwbare smartphone met oprolbaar scherm volgens nieuw patent

2 min gelezen

Samsung heeft recentelijk een nieuw patent onthuld waarin een vouwbare smartphone met een oprolbaar scherm wordt getoond. Dit innovatieve ontwerp stelt gebruikers in staat om van een compacte smartphone naar een grotere tablet te transformeren dankzij het oprolbare scherm aan één kant.

Hoewel Samsung al vijf jaar actief is op het gebied van vouwbare telefoons, met recente modellen zoals de Samsung Galaxy Flip 5 en Galaxy Fold 5, stopt de fabrikant niet met innoveren. Het patent, ontdekt door Calibre Cleaning, laat een vergelijkbaar ontwerp zien als de Galaxy Fold 5, maar met een unieke toevoeging: een uitrolbaar scherm aan één kant.

Deze keuze lijkt in eerste instantie vreemd, maar voor gebruikers die bekend zijn met vouwbare smartphones kan het interessant zijn. In opengeklapte staat heeft het apparaat een bijna vierkant formaat, wat ongebruikelijk aanvoelt. Het oprolbare scherm aan één kant zou echter leiden tot een meer gebruikelijke 3:2- of 4:3-tabletverhouding.

Om een beter beeld te krijgen van het ontwerp, heeft de website enkele mock-ups gemaakt op basis van het patent.

Het is belangrijk op te merken dat een patentaanvraag niet noodzakelijkerwijs betekent dat het toestel binnenkort op de markt komt. Samsung kan jaren werken aan het verfijnen van het concept of uiteindelijk besluiten dat het niet levensvatbaar is. Er zijn in het verleden veel wilde concepten geweest voor oprolbare schermen die nooit in massaproductie zijn gegaan.

Desalniettemin wekt het concept van een vouwbare smartphone met oprolbaar scherm wel de verbeelding op. Of het toestel ooit daadwerkelijk op de markt zal komen en welk prijskaartje eraan verbonden zal zijn, blijft vooralsnog onduidelijk. Het is altijd verstandig om nieuws over dergelijke patenten met enige voorzichtigheid te benaderen. De patentaanvraag lijkt legitiem te zijn op basis van het PDF-document, maar verdere ontwikkelingen moeten worden afgewacht.