15 april 2024

‘Holland in Virginia’: Tulp- en Narcissenfestival Barst Los

2 min gelezen

De lente is eindelijk aangebroken, en daarmee ook al de prachtige bloesems die deze tijd van het jaar met zich meebrengt.

De kersenbloesemperiode in D.C. is in volle gang, maar net over de staatsgrenzen bloeit het Festival van de Lente van Burnside Farms in Nokesville, Virginia.

Het festival opende op zondag 24 maart en loopt door tot 14 april, maar kan afhankelijk van de bloemcondities langer duren, volgens de Instagram-pagina van Burnside Farms.

“We zijn nog vroeg in ons seizoen en we schatten dat ongeveer 25% van onze tulpen in bloei staan. Volle bloei wordt verwacht te beginnen later in de eerste week van april en duurt meestal ongeveer 10 dagen,” zei Burnside Farms op dinsdag.

Burnside Farms meldde dat ze meer dan 150 soorten tulpen en 30 variëteiten van narcissen hebben geplant.

“Het is alsof je in Holland bent, maar dan in Virginia,” zei Burnside Farms.

Kaartjes voor dezelfde dag van het festival worden verkocht voor $25 tot $31 voorafgaand aan kosten. Het festival is gesloten op 27 en 28 maart vanwege de voorspelde regen.

Tickets gekocht in voorverkoop variëren van $19 tot $25 per persoon en omvatten vijf bloemen per bezoeker. Hier is meer informatie.

Het Festival van de Lente biedt bezoekers een unieke kans om de betoverende schoonheid van een uitgestrekt bloemenveld te ervaren, dat doet denken aan de beroemde Nederlandse tulpenvelden. Met een diversiteit aan kleuren en soorten, transformeert Burnside Farms een deel van Virginia in een levendig palet dat de lente viert.

Naast de bloemenpracht biedt het festival verschillende activiteiten voor alle leeftijden, waaronder een fotogenieke setting voor lenteportretten, wandelingen tussen de bloemenrijen en educatieve tours die inzicht geven in de teelt van tulpen en narcissen.

De jaarlijkse terugkeer van dit festival heeft het niet alleen tot een geliefde traditie gemaakt voor inwoners van Virginia, maar trekt ook bezoekers van buiten de staat die de schoonheid van de lente in al haar glorie willen ervaren. Met de zorgvuldige planning en toewijding van Burnside Farms om een breed scala aan bloemen te kweken, blijft het festival groeien in populariteit en omvang.

Voor degenen die de kleurrijke pracht willen meenemen naar huis, biedt het festival de mogelijkheid om een selectie van bloemen te plukken. Dit unieke aspect van het festival versterkt de band tussen bezoekers en de natuur, en zorgt voor een blijvende herinnering aan hun ervaring.

Als je de lente in volle bloei wilt zien en een stukje Holland in Virginia wilt ervaren, dan is het Festival van de Lente bij Burnside Farms een must-visit. Bereid je voor op een dag vol kleur, schoonheid en lenteplezier.