2 maart 2024

Succesvolle avond: Chassé-BoArte Gala haalt € 15.850 op voor Jeugdfonds Breda

2 min gelezen

Het Chassé-BoArte Gala vond op vrijdag 1 december plaats, een jaarlijks evenement met een rijk programma. Een van de hoogtepunten was de loterij, waarvan de opbrengst dit jaar bestemd was voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda.

Jeroen Meeuwissen, voorzitter van het Jeugdfonds, mocht een cheque van € 15.850 in ontvangst nemen. De schenking werd overhandigd door Egbert de Groot, voorzitter van BoArte, en Ruud van Meijel, algemeen directeur van het Chassé Theater.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Breda heeft als doel om kinderen uit gezinnen met financiële moeilijkheden toch kansen te bieden op sport- en cultureel gebied. In Breda leeft 1 op de 9 kinderen in armoede, en het fonds streeft ernaar deze kinderen te ondersteunen. Ze betalen de contributie/lesgeld en voorzien in de nodige materialen, waardoor deze kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten die anders buiten bereik zouden liggen.

Het Chassé Theater en BoArte hebben bijgedragen aan dit goede doel door de opbrengst van het gala te schenken aan het fonds. Met bijna € 16.000 kan het fonds een waardevolle extra ondersteuning bieden aan deze kinderen.

Het Chassé-BoArte Gala 2023, na een onderbreking door de coronajaren, bracht opnieuw genodigden samen voor een avond vol muzikale dansvoorstellingen en een diner. BoArte, de culturele businessclub van het Chassé Theater, bestaat uit vijfentwintig toonaangevende Bredase bedrijven die het Chassé Cultuurfonds steunen.

Tijdens het gala genoten zo’n 350 gasten van de voorstelling ‘Message In A Bottle’, gevolgd door een diner. De voorstelling, gebaseerd op de muziek van Sting en gecreëerd door choreograaf Kate Prince, trok deze week bijna vijf uitverkochte zalen in het Chassé Theater. Ook was er een optreden van Jeugdfonds ambassadeur Brigitte Heitzer.

Vooraanstaande bedrijven, culturele instellingen en overheidsvertegenwoordigers droegen bij aan het goede doel, waardoor het evenement niet alleen een avond vol plezier was maar ook een steunbetuiging aan een waardevolle zaak.